Разменят семена на стари сортове зеленчуци на Фестивал в Елин Пелин от 6 до 8 май

10-тият Независим Фестивал на Семената се провежда от 6 до 8 май 2022 г. в Приказната градина в Елин Пелин.

10-ти Независим Фестивал на Семената 2022

По време на събитието всеки може да разменя свободно и безплатно семена, като целта е да бъдат запазени и разпространени различни видове стари сортове зеленчуци, които са изчезнали от пазара или са заплашени от изчезване

Организатор: Независим фестивал за Свободна размяна на семена, разсади и фиданки

Програмата на Фестивала:

https://forms.gle/KrXfD9vadBLTXsZh9

Организаторите на Фестивала споделят:

„Молим всички градини да отворят програмата на фестивала и да се регистрират в него.В един свят на безкрайни проблеми от всякакво естество всички ние, доброволци и участници в този Фестивал на Семената сме решили да работим в градината като отговор на всички предизвикателства и трудности.

Искаме да запазим старите чисти сортове семена.

Мечтаем да направим Независима Банка за семена!

Надяваме се да се обединим всички добри хора в мрежа от пазители на семената.

Заедно с вас ще успеем!

Благодарим ви!“ВХОД СВОБОДЕН

Локация на Фестивала

Целта на фестивала:

Ние сме любители ентусиасти, които работят в 7 основни градини, в които издирваме и отглеждаме различни видове стари сортове зеленчуци, които са изчезнали от пазара или са заплашени от изчезване.

Идеите са:

1. Създаване на общество от пазители на стари и ценни сортове семена от зеленчуци и плодове

2. Създаване на независима Банка за семена, в която да се включат хора от цялата страна.

3. Раздаване на безплатни семена от всички ценни и стари сортове, които са застрашени, като така ще да бъдат запазени за бъдещите поколения извън преките бизнес интереси на търговци и вносители на хибриди.

4. Създаване на глобална независима описателна система за всеки сорт зеленчуци и плодове с характеристика и особенности-предимства, защита и подробно описание на вкусово-качествени показатели. За да не се окажем в държава, хранеща се от милостта на корпорации, даващи хибриди и ГМО техни маски.

Какво трябва да знаете за да участвате?

1. Фестивалът е безплатен и независим. Доброволческа формация Зеленият Отбор го осъществява без никаква комерсиална цел или идея. Всеки може да вземе пликчета със семена, като би било прекрасно на следващата година ни даде обратна връзка за семената, дори ако е съвестен, да се завърне със семена и разсади.

1 коментар

  1. Браво на този истински българин. Как да се свържем с Вас г-н Лечев, за да можем да имаме информация за предстоящите събития и форуми и да имаме удоволствието да сме участници в тях

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *