Date/Time
Date(s) - 11.03.2023
10:30 - 16:00

Location
с. Бабово, община Сливо поле, на Площада пред Читалището

Categories


Народно читалище „Никола Й. Вапцаров 1927 г.“ и Кметство с. Бабово кани за осма година приятелите на фолклорните, кулинарни, песенни и танцови традиции, в китното и гостоприемно село Бабово на Фолклорен празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“. По време на празника ще имате възможност да се насладите на традиционната и вкусна Бабовска зелева чорба и греяна ракия по рецепти, завещани на бабовчени от баба Ханджийка, и на още други вкусотии от стари времена. На празника може да участвате в Конкурсите за „Най-автентична старовремска софра“, „Най-лична мома/невеста“ и „Най-напет юнак“ и да се насладите на многообразието от народни песни и танци на участниците на сцена.

Освен вкусните ястия от местните хора – шеф Ангел Ангелов ще приготви 5000 порции от специалната „Бабовска зелева чорба с месо и жълтъци“, а кмета на Бабово Пламен Пенков ще сготви 2500 порции от „Кметски кебап за юнаци“!

Ще има богата фолклорна и музикална програ

Организаторите от НЧ „Никола Й. Вапцаров 1927 г.“ – с. Бабово и Кметство с. Бабово са ви подготвили много вкусни и интересни изненади,приятни мигове с гост артисти и много веселие.

rpt

Статут и заявки за участие може да изтеглите от ТУК Facebook събитие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *