Конкурс търси най-вкусната традиционна домашна баница в София до 15 февруари

Спечелете титлата „Най-добър майстор на традиционната домашна баница“ за 2021 г. и награда от 100 лв.

До 15 февруари 2021 г. изпращайте своите рецепти и снимки на домашно приготвени баници. Двете публикации, събрали най-много харесвания, отиват на финален онлайн двубой. В периода между 16.02 и 21.02. финалистите ще трябва да приготвят баницата си у дома, а ние ще заснемем процеса на видео и снимки.

Баницата е сред най-популярните храни от българската кухня, като в различните краища на страната традицията повелява тя да се приготвя в различни вариации. Освен със сирене и яйца, можем да я срещнем с пълнеж от зеле, праз, зеленолистни, но има и варианти с мас, пръжки и месо. Може да бъде наложена, вита, печена на фурна, на тиган, на сач, къпана…

Към типичния солен вариант можем да добавим и сладките изкушения – баклавите. А защо не и специалитетите, които наподобяват баница, но са по-близо до питата, като например „пляската“ от петричко или „шуплата“ от разложко.Баницата неизменно се е наложила на нашата трапеза и сега, когато готвим вкъщи повече от всякога, заради ситуацията с пандемията, си припомняме позабравени рецепти и техники за нея. Хайде да ги изтупаме от тефтера на баба и да им дадем възможност да стигнат до повече домакини! Да ги направим по-популярни!

Екипът на Фермерски пазар „Пендара“, в партньорство със Столична община – Район Оборище и Кулинарните фестивали на България ви отправят предизвикателството да се преборите за титлата „Най-добър майстор на традиционната домашна баница“ за 2021 г.

Кой може да участва?

Конкурсът е насочен приоритетно към жителите на Район Оборище, където се намира и Фермерски пазар „Пендара“, но приветстваме участници и от другите райони на столицата.

Вижте повече информация за участие в конкурса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *