Кулинарен празник „Странджански гозби от Малко Търново“ в София на 25 юни

Вкусете от чудните странджански гозби на Малко Търново на Кулинарен празник „Странджански гозби от Малко Търново“ на 25 юни 2023 г., неделя, от 12.00 до 15.00 ч., в Парка пред НДК, като част от Фермерски фестивал СОФИЯ 2023!

Опитайте от неповторимите ястия на магичната Странджа планина, сготвени пред вас от умелите дами от Народно читалище „Георги Попаянов 1914“- Малко Търново (https://www.facebook.com/GEORGIPOPAYANOV1914), ръководени от Милена Дренчева.

Кулинарен празник "Странджански гозби от Малко Търново"

Ще има освен странджански гозби и много музика и песни от Странджанския край, изпълнени от Фолклорен състав ФИЛЕК към Читалището, който тази година има 40-годишен юбилей!

Скоро ще обявим и невероятните ястия, които ще може да опитате, но от сега ви молим и призоваме

да подкрепим малкотърновци, които на 29 юли организират в китното странджанско градче своя традиционен Фестивал на занаятите „По Малкотърновски – от извора на Странджа“ за 12-ти път.

Всички приходи от продажба на ястията от Кулинарен празник „Странджански гозби от Малко Търново“ ще предоставим на Народно читалище „Георги Попаянов 1914“- Малко Търново за организацията на техния Фестивал!

Ще се радваме всички, които милеят за България, за Странджа и за традициятя и кулинарията в нашите югоизточни български земи – да спомогнат и подкрепят инициативата!

Кулинарен празник „Странджански гозби от Малко Търново“ е част от Кулинарни съкровища от близо и далеч – Фермерски фестивал СОФИЯ (https://www.facebook.com/events/597861165531848/597861202198511/) и се организира от Кулинарните фестивали на България в партньорство с ХРАНКООП София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *