Фестивал на дивите цветя се организира от 21 до 30 юни в 5 села по поречието на Горна Арда

От 21.06 до 30.06.2019 г. в пет смолянски села ще се проведе VII издание на Фестивала на дивите цветя, който включва в програмата си пъстра китка от събития, както за любителите на дивата природа, така и за почитателите на родопската култура и фолклор.

В месеца на билките и самодивите фестивалът предлага на своите посетители богатство от цветове, музика, аромати и приключения, чрез които да се потопят в магията на Родопите и нейните традиции!

Ето какво пишат във в. Марица за предстоящого събитие:


Едно от най-атрактивните летни събития в Родопите – Фестивалът на дивите цветя, готви куп събития около Еньовден в селата в Арденското корито. В програмата си включва огромна палитра от събития както за любителите на дивата природа, така и за почитателите на родопската култура, ястия и фолклор.


В месеца на билките и самодивите фестивалът предлага, чрез богатство от цветове, музика, аромати и приключения, на всеки да се потопи в магията на Родопите, когато планината е най-пищна в цветовете си. Организатори и все повече участници отдават почит към значимостта на дивите цветя във всичките им аспекти – цветята като символ и част от древни ритуали, като билка, като аромат, като храна, като вдъхновение за изкуството и като извор на естетическа наслада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *