Date/Time
Date(s) - 07.10.2023
11:00 - 12:30

Location
с. Нова Черна, община Тутракан, на Площада

Categories


Научете вашите деца да точат Дрипава баница  на нашата Детска работилница за точене на Дрипава баница с баба Стефка от с. Върбица на 7 октомври 2023 г., събота, по време на традиционния Фестивал на Мамалигата 2023, който се провежда за единадесети път в тутраканското село Нова Черна.
Баба Стефка е доайен на умелите кулинарки от с. Върбица, община Горна Оряховица, и ще гостува заедно със своите приятелки на Фестивала на Мамалигата.

Дрипавата баница е традиционна и популярна за село Върбица. Една гатанка от нашето детство показва вкусната й и неустоима същност 
Елате, за да видите как се приготвя Дрипава баница, доведете вашите деца, да се забавляват и да поизцапат своите ръчички, докато вие се наслаждавате на новочерненската мамалига.
За всички деца и техните родители – имаме забавни и полезни подаръци от нашите приятели от Лесафр България, международна компания в България – една от най-добрите в производството на мая за хляб и тестени продукти. Много ни хареса техния девиз – „Правим Хляба голям“, но пък и „Любов от Първа хапка“ е чудесен 
Участието на децата и техните родители е безплатно. Записването е на място, всяка група участници е по 12 човека, а Работилницата е с продължителност от около 30 минути. Предвидени са до три Работилници последователно.
Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *