Кулинарен празник „Мамалига от с. Нова Черна и Зелева чорба от с. Бабово“ на 9 декември в Русе

На 9 декември ще готвим на открито две местни и много вкусни ястия от региона – Мамалига от тутраканското село Нова Черна и Зелева чорба с греяна ракия от русенското село Бабово 🙂

Кулинарните фестивали на България, заедно с неповторимите майстори на вкусните ястия от Народно читалище „Васил Йорданов -1942 г.“, с. Нова Черна, и от Народно читалище „Н. Й. Вапцаров 1927 г.“, с. Бабово, ще сътворим вкусен Кулинарен празник!

Повече от 200 порции Мамалига и повече от 200 порции Зелева чорба очакват любителите на местните храни и традиционни ястия!

И двете известни ястия се приготвят на добре познатите местни Кулинарни фестивали – Фестивал на мамалигата в Нова Черна и ФП „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра“ Бабово

Кулинарният празник е част от двудневното Международно изложение на местни продукти, което се провежда в Русе на 9 и 10 декември в зала „Арена Русе“. Форумът е организиран от Министерството на земеделието със съдействието на Община Русе и се очаква да присъстват представители на местните общности от България, Румъния и други страни на Европейския съюз.

Елате, за да опитате вкусната новочерненска Мамалига и неповторимата бабовска Зелева чорба 🙂

Заповядайте, за да видите как се готвят наживо традиционните местни ястия, да ги опитате и да си поговорите с техните майстори!

Да запазим заедно българската традиционна храна и ястия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *