Date/Time
Date(s) - 19.06.2020 - 21.06.2020
10:00 - 20:00

Location
Остров Света Анастасия

Categories


На 19, 20 и 21 юни остров „Света Анастасия“ организира Биле Фест – традиционния вече лечебно-вълшебен фестивал на билките тази година ще се проведе заедно с инициативата „За едно по-чисто море“.

В ранните часове на 20-ти юни, водолазите от клуб „Приятели на морето“ – Бургас ще почистят морското дъно около острова. Каним Ви, да опитате прясно изпечени миди на тенекия, току-що извадени от естествената островна ферма. Ще ви предложим да се разхладите с наливна бира и домашно приготвена медена лимонада със свежи ментови листа. Ще може да опитате и една билкова бира, приготвена специално за нас от Метълхед Пивоварна, която е заварена с билките на острова.

В духа на Еньовден – острова, ще посрещне своите гости с фолклорни ритуали за здраве и плодородие. Билкови отвари ще забъркат специалисти от близо и далеч. Участниците в тазгодишното издание на билковия и лечебен фестивал ще представят собствено производство здравословни храни, домашни ястия, лечебни екстракти и мехлеми. Специално внимание в програмата е отделено на чудото на „Странджа“ – кримският чай. Посетителите ще могат да си закупят и свежи билки за разсад, красиви сувенири и бижута с билки и цветя, както и ризи с български шевици.

Специалното меню с традиционни билки ще приготвят островните готвачи на ресторант „100 години назад“.

На острова се крият още много изненади, уверете се сами! Елате на Биле Фест!

Очаквайте подробна програма за фестивала на билките.

Нужна е предварителна резервация на телефон 088 2004124.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *