Date/Time
Date(s) - 07.03.2020
12:00 - 15:00

Location
Фермерски пазар ПЕНДАРА - Женския пазар

Categories


Станимашки сарми, родопски сарми, самоковски сарми, белащински сарми, тракийски сарми, северняшки сарми, касапски сарми, механджийски сарми, добруджански сарми… Колко можем още да изброим, за да обхванем богатото разнообразие от вкусове на това традиционно по нашите земи ястие?

На 7-ми март обаче няма да изброяваме вариациите му, а ви предизвикваме да ги приготвите на живо на Фермерски пазар Пендара – Женски пазар и да се преборите за достойното 1-во място на Майстор на най-вкусните традиционни домашни сарми!

⭐⭐⭐ 1-ва награда – 100 лв! ⭐⭐⭐
⭐⭐⭐ 2-ра награда – 50 лв! ⭐⭐⭐

Рецептите на всички участници ще бъдат публикувани в www.pendara.bg при тяхно съгласие.

Какви са критериите за оценка?

1. В конкурсът се допускат единствено естествени съставки!
2. Всяко конкурсно ястие трябва да бъде приготвено по традиционна домашна рецепта, да бъде представително за даден район или общност в страната или да има специална история.
3. Да бъде вкусно.

Поредицата конкурси за най-вкусни традиционни домашни гозби се организира за трети пореден път по инициатива на Pendara – LocalFood.bg, Женски пазар/Zhenski Pazar Market, Тиймбилдинг с кауза и Кулинарните фестивали на България. Целта им е опазване на старите български традиции чрез представяне на типични за районите ни домашни храни.

 

Условия за участие:

1) В конкурсът се допускат само физически лица, без фирми. Всеки желаещ трябва да заяви учестието си на office@localfood.bg като изпрати данни: име, фамилия, своя снимка (за facebook споделяне), телефон (за връзка с организаторите) и кратко / общо представяне на рецептата за сарми, с която желае да се включи в предизвикателството.
Срок за включване: 01.03.2020
Максимален брой участници: 4
2) Одобрените участници ще получат потвържение на мейл. Те трябва да се явят за конкурса на 07.03., събота, най-късно в 11:30 ч., на Фермерски пазар Пендара – Женски пазар пред Демонстрационния щанд (сцената).
Необходимо е да си осигурят всичко за изпълнение на рецептата, с която ще се състезават: продуктите, както и подходящите съдове.
Всеки участник ще има на разположение максимум 60 мин., за да приготви рецептата си на електрически котлон или фурна за кръгла тава, осигурени от организатора.
Организаторът осигурява хартиени чинии за дегустация на конкурските ястия.
3) Жури от 3-ма души ще оценява състезателните рецепти след всяко приготвяне. Публиката също ще участва в оценяването.
4) Конкурсът започва в 12:00 часа и завършва в 15:00 (най-късно) с обявяване и награждаване на финалистите.

Такса за дегустация от публиката – 1 лв. на порция.

Повече информация

Bookings

Bookings are closed for this event.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *