Date/Time
Date(s) - 19.09.2019 - 29.09.2019
All Day

Location
Фестивален и Конгресен център

Categories


16 издание на фестивалът ще се проведе във Фестивален и Конгресен център – Варна в периода 19 – 29 септември 2019 г., като за първи път морската столица ще бъде домакин на цялото събитие и съпътстващите го програми – прожекции, професионални конференции и срещи с индустрията, питчинг сесия, изложба, както и музикалния фестивал IN THE PALACE.

От 3000 филма бяха селектирани 144 заглавия от 41 държави, като от тях са 20 български късометражни филма. Тазгодишната селекция приютява и носителя на награда ОСКАР® Skin на режисьора Guy Nattiv, както и редица други, номинирани за ОСКАР®, ЕМИ, БАФТА и др.

Организаторите акцентират, че най-добрият късометражен игрален и анимационен филм от международната селекция, заедно със победителят в националната надпревара ще имат възможността директно да влязат за разглеждане и да се борят за номинациите за престижните награди ОСКАР® в съответната категория за наградите през 2020 г. Tова признание и тази възможност са изключителна възможност за родните филмопроизводители и нареждат IN THE PALACE до фестивали като Сънданс, Берлинале, както и знаменитите премии „Гоя“, „Сезар“, кино събитията в Клермон-Феран, Локарно и други от този ранг.

Международният фестивал за късометражно кино „IN THE PALACE“ е реномиран фестивал , който успява да се утвърди като най-голямото и престижно събитие за професионално късометражно кино на Балканите! Повече информация за фестивала “ В Двореца“ще намерите на  www.inthepalace.com 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *