Date/Time
Date(s) - 22.08.2019 - 29.08.2019
0:00

Location
лятна сцена

Categories


През август в Царево, Ахтопол, Лозенец и Синеморец се провежда Международен младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите“, организиран със съдействието на Община Царево и Българската асоциация на аматьорските театри. Във фестивала след предварителна селекция вземат участие над 600 младежи, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници в различни творчески школи, студии и формации от страната и чужбина.

Програмата на фестивала „Жреци на музите“ включва: Официална церемония по откриването на фестивалната ваканция, концерти, детско шоу, театрална вечер и други.
Целта на ММФИ „Жреци на музите“ е да сформира един младежки форум на изкуствата, който събира млади творци от цял свят. Участниците представят културните традиции на своите държави и изграждат помежду си творчески и приятелски контакти. Посредством концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фестивалните дни ще се превърнат в пъстра палитра от всички видове изкуства. Фестивалът няма състезателен характер, а представлява неформален обмен на идеи и художествени практики от различни сфери на изкуствата между младите творци, като дава свободата на всяка група и отделен творец да покажат таланта си пред публика, необременени от състезателен дух, а само заради магията на изкуството.
2 2 . 0 8 Царево – Морска сцена 21:00 часа
2 3 . 0 8 Ахтопол – Централен площад 19:30 часа
2 7 . 0 8 Лозенец – Централен площад 19:30 часа
2 8 . 0 8 Синеморец – Център 19:30 часа
2 9 . 0 8 Царево – Морска сцена 19:30 часа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *