Date/Time
Date(s) - 15.07.2019 - 25.07.2019
All Day

Location
Държавна опера

Categories


Всяка година, през втората половина на юли в Русе, Allegra Festival предлага отлична възможност за комуникация между публика, участници, преподаватели и солисти от световна класа.

С камерен концерт на Румен Цветков (виола) и Людмил Ангелов (пиано) на 15 юли в Русе започва шестото издание на Фестивал „Алегра“.Десетдневната програма предвижда девет концерта – рецитали, камерни концерти и един симфоничен концерт, с произведения от Бах, Шуман, Брамс, Шуберт, Прокофиев, Шостакович, Бородин…

Чрез проекта OrchestrAMATA организаторите на фестивала се обръщат тази година и към една нова публика: любителите-музиканти. Водачите на групи от трите топ швейцарски оркестъра –Тонхале Оркестър Цюрих, Филхармония Цюрих и Люцернски Симфоничен оркестър ще предложат на 21 юли заедно с над 40 любители-музиканти специален концерт за жителите и гостите на Русе. Акцентът ще бъде Девета симфония от Антонин Дворжак.

Нов елемент във фестивалната програма са и камерните концерти, в които избрани участници от майсторските класове ще имат привилегията да свирят пред публика заедно с преподавателите в академията.

На АЛЕГРА – 2019 се очакват се близо 100 участници от цял свят, които за десет дни ще превърнат Русе в лятна столица на класическата музика.

–––––

Allegra Festival and Academy създава плодотворна среда, в която младите музиканти обогатяват личния си опит и умения, получават вдъхновение и нови идеи от работата с изтъкнати учители и колеги музиканти, представят своите постижения пред фестивалната публика.
Академията предлага на участващите в нея възможност за стипендии, участие в концертната програма на фестивала, свободен достъп до фестивалната програма и до работата на всеки от майсторските класове.
Входът е с билети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *