Конкурс за най-вкусни традиционни домашни сарми на 7 март на Фермерски пазар ПЕНДАРА в София

Станимашки сарми, родопски сарми, самоковски сарми, белащински сарми, тракийски сарми, северняшки сарми, касапски сарми, механджийски сарми, добруджански сарми… Колко можем още да изброим, за да обхванем богатото разнообразие от вкусове на това традиционно по нашите земи ястие?

На 7-ми март обаче няма да изброяваме вариациите му, а ви предизвикваме да ги приготвите на живо на Фермерски пазар Пендара – Женски пазар и да се преборите за достойното 1-во място на Майстор на най-вкусните традиционни домашни сарми!

 1-ва награда – 100 лв! 
 2-ра награда – 50 лв! 

Рецептите на всички участници ще бъдат публикувани в www.pendara.bg при тяхно съгласие.

Какви са критериите за оценка?

1. В конкурсът се допускат единствено естествени съставки!
2. Всяко конкурсно ястие трябва да бъде приготвено по традиционна домашна рецепта, да бъде представително за даден район или общност в страната или да има специална история.
3. Да бъде вкусно.

Поредицата конкурси за най-вкусни традиционни домашни гозби се организира за трети пореден път по инициатива на Pendara – LocalFood.bgЖенски пазар/Zhenski Pazar MarketТиймбилдинг с кауза и Кулинарните фестивали на България. Целта им е опазване на старите български традиции чрез представяне на типични за районите ни домашни храни.

Вижте Условията за участие:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *