Конкурс търси най-добрата традиционна домашна супа на Фермерски пазар ПЕНДАРА на 25 януари

Конкурсът за най-вкусна традиционна домашна супа ще се проведе на 25 януари от 12 часа на Женски пазар. Идеята на състезанието е да покаже коя е любимата супа на българите, приготвяна в семейството и се е превърнала в родова традиция.

„С този конкурс целим да опазим българските традиции като представим типични за различните региони в България супи. Ще очакваме всеки, който има желание и е съхранил рецептата на своята баба да се включи в приключението. Ще се готви на котлон, като се използват само естествени съставки и за 40 минути всеки участник ще трябва да приготви ястието си. Ще има жури – оценител, а посетителите на Фермерския ни пазар ще могат да опитат творението на победителя. Разбира се ще има и награди“, сподели Гергана Кабаиванова, управител на Фондация „LocalFood.bg“.

В домовете си пазим много рецепти за традиционни супи, които са приготвяли бабите ни или местните жени от село, от града. Хайде да ги приготвим и да ги покажем!

Фермерски пазар Пендара – Женски пазарЖенски пазар/Zhenski Pazar Market и Тиймбилдинг с кауза ви предизвикват в един конкурс, чиято цел е опазване на старите български традиции чрез представяне на типични за районите ни домашни супи. Ако сте съхранили такава рецепта и можете да я приготвите на котлон, вън на демо щанда на нашия пазар, каним ви да се включите в приключението ни.

В конкурсът се допускат единствено естествени съставки!

 Награда за финалиста – 50 лв! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *