Кулинарен празник „Катино мезе и Пиринско хоро“ в София на 25 май 2024 г. с шеф Божидар Делчев – Божо от Сезон 1 на Hell’s Kitchen и народната певица Деси Николова

Организираме вкусен и забавен Кулинарен празник с българска гозба и хоро на площада в центъра на София!

На 25 май 2024 г. от 12.00 пред Пилоните на Национален дворец на културата ще се проведе вкусния Кулинарен празник „Катино мезе и Пиринско хоро“ с шеф Божидар Делчев – Божо от Сезон 1 на Hell’s Kitchen и народната певица Деси Николова, известна с песните си от Пиринския край.

С Божо ще сготвим едно типично и много вкусно ястие от Пиринския край – Катино мезе, разбира се в неговата софийска и осъвременена версия – в казан  Божидар Делчев бе запомнен от първия сезон на кулинарното риалити Hell’s Kitchen със своята непринудена емоция, кулинарните импровизации и сплотеното си семейство.

С Деси ще поднесем и храна за душата с нейните чудни пирински песни и хора, на които ще се хванем и потанцуваме. Деси Николова е отдаден изпълнител на българския фолклор, а гласът й е уникален и много по-различен. В репертоара си залага предимно на народни песни от Пиринска Македония, сред които и авторските песни „Трите враня коня“, „Два орла се бият“, „Овчар свири“, „Не ми седи, Салтано“ и др.

Кулинарен празник „Катино мезе и Пиринско хоро“ се организира от Кулинарните фестивали на България.

Очакваме ви 

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *