Кулинарен празник „Кокоша чорба с баба Тана от Илиянци“ на 17 февруари 2024 г. в София по време на Третия зимен фестивал на традициите

Очакваме ви на Кулинарен празник „Кокоша чорба с баба Тана от Илиянци“ на 17 февруари 2024 г., събота, от 11.00 ч. на Централния площад на кв. Илиянци в София (бул. Рожен 61).

Заедно с баба Тана от Илиянци, която е на 93 години, но пази кулинарните традиции на квартала, ще сготвим Кокоша чорба с много зеленчуци, по време на Третия Зимен фестивал на традициите, организиран от Район „Надежда“-Столична община, Инициативен комитет граждани от кв. „Илиянци“ и НЧ „Отец Паисий-1930“-кв. Илиянци.

Баба Тана е един от най-възрастните жители на квартал Илиянци, но е енергична и мъдра, и както казват местните хора – не спира да работи по градината и вкъщи, давайки чудесен пример на младите.

По време на Фестивала на традициите ще има много веселие, фолклорни изпълнения и вкусна храна, а и традиционен кулинарен конкурс в категориите домашни вино, пита и баница.

Всички събрани средства от вкусните гозби ще бъдат дарени на местното НЧ „Отец Паисий-1930“ в кв. „Илиянци“.

Организатор на Кулинарен празник „Кокоша чорба с баба Тана от Илиянци“ са Кулинарните фестивали на България, благодарим на Район „Надежда“-Столична община за поканата и подкрепата.

Очакваме ви 🙂

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *