Празникът на Дрипавата баница в с. Върбица ще бъде на 14 май 2022 г.

Празникът на Дрипавата баница е носител на приза НАЙ-ЛЮБИМ КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРИЯ 2020 г.

Село Върбица събира отново най-добрите майстори баничари от цялата страна през 2022 г.!

Празник на най-българското кулинарно изкушение – баницата, ще събере в събота, 14 май 2022 г., майстори от цяла България в горнооряховското село Върбица, сгушено в Централния балкан.

Празник на Дрипавата баница в с. Върбица

Празникът се провежда за пета поредна година (през 2020 г. Празникът бе отложен заради пандемията от коронавирус) и има амбицията да предложи над 200 различни баници, богата фолклорна програма и забавления за гостите. Организатор на вкусната инициатива е Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица.

В кулинарната надпревара за най-вкусна баница участие ще вземат виртуози-баничари от цялата страна. Пътят до първото място ще бъде дълъг и изключително оспорван, а сред най-интересните предложения от миналите години са несъмнено баниците с риба, тиквички или с луканка.

В  тазгодишното съревнование към опитните ,,властелини на корите за баница” се очаква да се присъединят и много млади ентусиасти.

В първото издание на Празника през 2017 г. дори най-смелите очаквания на организаторите бяха надминати. Многообразието от баници беше внушително – сладки, солени, пълнозърнести, тиквени, лучени и всевъзможни други видове баници изкушаваха присъстващите.

За чудесната инициатива Народно читалище “Градина-Върбица 1894“, с. Върбица получи и наградата в Конкурс АГОРА 2017 за особен принос в развитието в местните общности в област „Перспективи за развитие“.

Още информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *