ОТМЕНЕНО СЪБИТИЕ: Празник на киселото мляко в Трън на 27 юни

Организаторите са отменили събитието за тази дата!

ПРАЗНИК НА КИСЕЛОТО МЛЯКО ще се проведе на 27 юни 2020 г. (събота) в гр. Трън.

Събитието се организира ежегодно от Община Трън и Фондация „Д-р Стамен Григоров“.

По време на празника посетителите ще могат да вкусят и да се докоснат до народната традиция в приготовлението на този емблематичен за българите продукт, както и до произведени на негова основа други млечни продукти и образци от българската национална кухня.

За целта участие ще вземат не само фермери и малки производители от региона, но и домашни производители от други региони на България и Сърбия, които използват стари домашни рецепти за производство на заквасени млека и млечни продукти.

За доброто настроение на посетителите на празника е предвидена фолклорна програма. На площада в гр. Трън гостите ще могат да направят снимки за спомен в мини фермата подготвена специално за тях и да се насладят на забавления за цялото семейство, а в Музея на млякото – да премерят знания с приятели, под формата на забавна игра. На този ден без такса вход ще работят Музеят на млякото в с. Студен извор и Музеят на бусинската керамика в с. Бусинци.

https://festivali.eu/events/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b8%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bc%d0%bb%d1%8f%d0%ba%d0%be-%d0%b2-%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%bd/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *