Празник на Самоковските гозби и Най-голямото Великденско хоро на 17 април в Самоков

Приятели и любители на местната българска кухня и фолклорни традиции,

нека се съберем в Самоков в края на Великденските празници, за да отпразнуваме вкуснотията на традиционните и модерни гозби на Самоков и Рила планина и да се хванем за Най-голямото Великденско хоро!

Кулинарните фестивали на България и Фондация СИЙД ви канят на вкусен и забавен Празник на Самоковските гозби и Най-голямото Великденско хоро в полите на Рила на 17 април, понеделник (почивен ден), от 12.00 до 17.00 ч. Ще готвим, ще танцуваме и ще се запознаем с местните традиции и обичаи.

Празник на Самоковските гозби и Най-голямото Великденско хоро

Кулинарният блогър и инфлуенсър Соня Янкова, позната ни и от третия сезон на кулинарното риалити Hell’s Kitchen, ще направи един модерен римейк на вкусните емблеми на Самоковския край – чудните картофи и питателния боб. Тя ни е подготвила Картофена тортиля с Чили кон Карне. На място тя ще подготви и презентира 150 вкусни Тортили, които лесно може да приготвите впоследствие и вкъщи, разбира се само след като разберете тайните на нейната рецепта и видите наживо как се приготвя. Местни кулинарни майстори на традиционната храна ще сготвят още много и интересни самоковски ястия.

Младата народна певица Деси Николова ще бъде звездата на нашата музикална сцена. Чуйте нейният специален и много интересен и специфичен хубав глас и елате, за да се насладим на фолклорната програма.

Заедно с Община Самоков ще организираме и една традиционна инициатива за града, която ще ви впечатли – Най-голямото Великденско хоро на Площада, което ще се вие и извива, така че „свят ще ни се завива“ 🙂

Празникът на Самоковските гозби е част от инициативата на Кулинарните фестивали на България за популяризиране и запознаване с местните кулинарни традиции и обичаи на Кулинарен регион Искър – от Рила до Дунав.

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *