Чипровски кланик с пиво ще сготви Цветомир Стефанов на Кулинарен празник в София на 21 септември

На 21 септември 2023 г. ще ни гостува Цветомир Стефанов и неговото семейство от Чипровци, които ще ни приготвят Чипровски кланик с пиво.

За гостите на Фермерския пазар НАДЕЖДА в София (жк Надежда 4, между ул. “Христо Силянов” и ул. “Търговска”) на Кулинарен празник „Чипровски Кланик с пиво“ с Цветомир Стефанов ще предложим една вкусна и традиционна рецепта на български Северозапад – Кланик.

Кланик е типична торлашка гозба,

която се приготвя в Чипровци. Майстор на Кланика ще бъде Цветомир, който е млад производител на занаятчийската бира Чипровско пиво, а отскоро и развива и къща за гости и механа – Павловата къща в града. С него и семейството му ще модернизираме вкусната местна рецепта като добавим освен крехко свинско месо, чушки, праз и най-добрата бира на Северозапада – Чипровското пиво 

Ще приготвим около 200 дегустационни порции с Чипровски Кланик с пиво, и разбира се ще има и занаятчийска бира и музика.

Организатори на Кулинарния празник са: Кулинарните фестивали на България и Пазари Север ЕАД, с активната и любезна подкрепа на Район Надежда, Столична община.

Заповядайте!

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *