Date/Time
Date(s) - 11.05.2024
11:00 - 13:00

Location
На Площада, с. Върбица, община Горна Оряховица

Categories


Научете вашите деца да точат Дрипава баница  на нашата Детска работилница за точене на Дрипава баница с баба Стефка от с. Върбица на 11 май 2024 г., събота, по време на традиционния Фестивал на Дрипавата баница 2024 в горнооряховското село Върбица.

Работилницата с баба Стефка се провежда за втори път след изключително забавното и вкусно преживяване през октомври 2023 г., когато 50 деца, на 4 последователни групи, точеха тънки и плътни кори за Дрипава баница по време на Фестивала на Мамалигата в тутраканското село Нова Черна.
Баба Стефка е доайен на умелите кулинарки от с. Върбица, а Дрипавата баница е традиционна и популярна за селото. Една гатанка от нашето детство показва вкусната й и неустоима същност 

Както споделя баба Стефка:

„В моето детство момите се избираха за снахи от майките на момчетата, според това колко тънки кори ще разточат, без да те да се скъсат или продупчат, и от това колко вкусни дрипави баници след това ще изпекат“  Ех, времена … 
Елате, за да видите как се приготвя Дрипава баница, доведете вашите деца, да се забавляват и да поизцапат своите ръчички, докато вие се наслаждавате на над 300 вида баница, замесени и донесени от над 45 участници от цяла България.
За всички деца и техните родители – имаме забавни и полезни подаръци.
Участието на децата и техните родители е безплатно. Записването е на място, всяка група участници е по 12 човека, а
Работилницата е с продължителност от около 30 минути.
Предвидени са до четири Работилници последователно.
Заповядайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *