Date/Time
Date(s) - 18.01.2021 - 15.02.2021
23:30 - 23:29

Categories


⭐⭐⭐ НАГРАДА – 100 лв! ⭐⭐⭐
Баницата е сред най-популярните храни от българската кухня, като в различните краища на страната традицията повелява тя да се приготвя в различни вариации. Освен със сирене и яйца, можем да я срещнем с пълнеж от зеле, праз, зеленолистни, но има и варианти с мас, пръжки и месо. Може да бъде наложена, вита, печена на фурна, на тиган, на сач, къпана… Към типичния солен вариант можем да добавим и сладките изкушения – баклавите. А защо не и специалитетите, които наподобяват баница, но са по-близо до питата, като например „пляската“ от петричко или „шуплата“ от разложко.
Баницата неизменно се е наложила на нашата трапеза и сега, когато готвим вкъщи повече от всякога, заради ситуацията с пандемията, си припомняме позабравени рецепти и техники за нея. Хайде да ги изтупаме от тефтера на баба и да им дадем възможност да стигнат до повече домакини! Да ги направим по-популярни!
Екипът на Фермерски пазар „Пендара“, в партньорство със Столична община – Район Оборище и Кулинарните фестивали на България ви отправят предизвикателството да се преборите за титлата „Най-добър майстор на традиционната домашна баница“ за 2021 год.

Кой може да участва?

Конкурсът е насочен приоритетно към жителите на Район Оборище, където се намира и Фермерски пазар „Пендара“, но приветстваме участници и от другите райони на столицата.

Правила и етапи на конкурса

Етап 1: Гласуване на снимки с рецепти

До 15.02. желаещите да се включат в конкурса трябва да харесат страницата на Фермерски пазар Пендара – София (

www.facebook.com/fermerskipazarpendara ) и да публикуват в това събитие рецепта + снимка на баницата, с която желаят да кандидатстват. Всеки пост на кандидатите ще бъде дублиран в страницата на пазара. Участниците трябва да съберат максимално много харесвания на публикацията си в страницата на пазара. Горещо насърчаваме споделянето на конкурсните публикации, така че да спечелят повече лайкове.
Етап 2: Финален онлайн двубой.
Двете публикации, събрали най-много харесвания, отиват на финален онлайн двубой. В периода между 16.02 и 21.02. финалистите ще трябва да приготвят баницата си у дома, а ние да заснемем процеса на видео и снимки.
Видеата с двамата финалисти ще бъдат публикувани във Facebook страницата на Фермерски пазар „Пендара“ и обявени за гласуване до 28.02. Финалистът, събрал най-много харесвания, ще получи титлата „Най-добър майстор на традиционната домашна баница“ за 2021 год. и
⭐⭐ НАГРАДА – 100 лв! ⭐⭐⭐

Важни условия за допустимост!

1. В конкурса се допускат единствено естествени съставки.
2. Всяка конкурсна баница трябва да бъде приготвена по традиционна домашна рецепта.
3. Да бъде вкусна.
Пожелаваме успех на всички участници и нека спечели най-оригиналната баница! 🙂
– – – – –
Фермерски пазар Пендара – София е малък, бутиков градски фест, чиято цел е да въздейства за възстановяване на българските гастрономически традиции и да даде по-голяма видимост на автентичните храни, приготвяни в селските райони на страната.

Bookings

Bookings are closed for this event.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *