Date/Time
Date(s) - 30.11.2019
11:00 - 17:00

Location
Общински младежки дом - Монтана

Categories


Първото издание на кулинарния конкурс се организира от Общински младежки дом – Монтана и се посвещава на Андреевден – празникът на зърното, което е символ на плодородието. Традицията повелява в навечерието на празника да се варят в ново гърне различни зърна – царевица, жито, грах, фасул, леща или всичко, което се сeе на нивата, за да бъде годината богата и плодотворна.

ЦЕЛ:

*Да се съхрани и популяризира българската традиционна и модерна кухня;
*да се даде възможност за изява на непрофесионални готвачи и любители на кулинарията;
*Изложбата да се утвърди като значимо събитие в културния календар на Община Монтана;

РАЗДЕЛИ:
I. Предястия
II. Основни ястия
III. Десерти
IV. Хляб (домашен хляб, питка, погача)

УЧАСТНИЦИ/ МЯСТО/ УСЛОВИЯ:

Право на участие имат всички любители на кулинарното изкуство, които са на територията на Община Монтана. В конкурса нямат право да участват професионални готвачи.
Няма възрастови ограничения. Изложбата се провежда във фоайето на Общински младежки дом – Монтана и ще започне от 11.00 часа, на 30 ноември/събота/ – Андреевден. Един участник може да участва с няколко ястия в различните раздели. Всички участници ще трябва да донесат ястията на 30 ноември в интервала: 9.00 – 10.30 часа, преди откриването на изложбата! По желание могат и да презентират произведението си!

Забележка: Заявки за участие се приемат:

1. на имейл: omd_montana@abv.bg, съдържащ: трите имена, дата на раждане, населено място, име на ястието/изделието, рецепта, в кой раздел участва;
2. на телефон: 096/305 103;
3. на място: Общински младежки дом, бул. Трети март, № 98;
Заявки се приемат до 28 ноември!

ЖУРИ:
Компетентно тричленно жури ще оцени в деня на изложбата най- атрактивните и апетитни ястия, които впечатляват освен с вида, но и с вкусовите си качества. Награди от I до III място са предвидени и в четирите раздела. Ще има и поощрителни награди. Всеки участник получава грамота за участие.
След награждаването на победителите в изложбата е предвидена дегустация, на която всеки гост може да опита кулинарните творения!

За повече ифнормация:
Общински младежки дом, бул. Трети март, № 98,
omd-montana.weebly.com , раздел : Дейности или на https://www.facebook.com/omdmontana.net/
Телефон за контакти: 096/305 103;

Организаторите си запазват правото да фотографират и филмират участниците в кулинарната изложбата, с цел създаване на архив и реклама, без да заплащат права и обезщетения.

Повече информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *