Date/Time
Date(s) - 16.07.2022
16:00 - 22:00

Location
Туристическа градина, Самоков

Categories


В чудната Туристическа градина на Самоков, ние, от Кулинарните фестивали на България, отново ще готвим на открито заедно с местните майстори на традиционни ястия!

Заповядайте на нашата Кулинарна работилница на открито на LAGÒ FEST 2022, за да опитате и видите как се приготвя наживо вкусния и прочут Радуилски боб с майстор бай Христо, потомствен радуилец и естет, и разбира се самоковската апетитна забележителност – Чушка-пръжка, със сланинка, шарено месце и чушка, с кулинарния повелител Генади 🙂
Прословутият радуилски боб се гледа от памтивека, но за него се знае още от края на 1892 г, когато по време на първия Пловдивски панаир качествата му са били оценени с грамота и патент от цар Фердинанд. Радуилският боб. Местният Радуилски микроклимат и усърдието на местните хора го правят незаменим и несравнимо вкусен!
Чушка-пръжка е местната кулинарна забележителност на цяла Самоковска околия, чак до Долна баня! Тайната на апетитното шишче се крие в подправките, скарата и умелата ръка на майстора …

Очакваме ви на 16 юли 2022 г., събота, от 16.00 до късна доба, за да се потопим в дебрите на вкусната Радуилска и Самоковска кухня и да запазим българските традиции!

Facebook събитие

Bookings

Bookings are closed for this event.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *