Date/Time
Date(s) - 23.03.2023
12:00 - 14:00

Location
Общинския младежки дом - Монтана, бул. 3-ти Март 98

Categories


На 23 март 2023 г. Кулинарните фестивали на България ще готвят на открито три местни и много вкусни гозби от Северозапада – Кланик с чипровско пиво, Комбус от село Стубел и Врачанска Ютика.
Кулинарният празник в Монтана се организира в Центъра на града – на открито пред входа на Общинския младежки дом, бул. „3-ти март“ №98, и започва в 12.00 ч. и продължава до 14.00 ч.
Кланик е типична торлашка гозба, която се приготвя в Чипровци. Майстор на Кланика ще бъде Цветомир Стефанов, който е млад производител на занаятчийската бира Чипровско пиво, а отскоро и развива и къща за гости и механа – Павловата къща в града.
Кланик с Чипровско пиво
С него и неговият екип ще модернизираме вкусната местна рецепта като добавим освен крехко свинско месо, чушки, лук и най-добрата бира на Северозапада – Чипровското пиво 🙂
Баба Ванка от с. Стубел (Иванка Трайкова) ще ни сготви Комбус – нещо което всеки трябва да опита, ако е запленен от красотата и вкусовете на Северозапада.
Комбус
Комбус е типична местна пролетна рецепта, в която изобилстват зеленииите – щавиляк (лапад), лук и чушки, както и тайни подправки.
Неповторимият Дедо Скръц (Цветан Дочев) заедно с верни помагачи ще ни гости с Врачанска Ютика. Печени чушки, печени домати, лук, магданоз, чесън, олио и сол – са само част от вкусните съставки на гозбата на колоритния врачанин.
Дедо Скръц
Кулинарните фестивали на България, заедно с неповторимите майстори на вкусните ястия от монтанското село Стубел, Чипровци и Враца ще подготвим повече от 300 порции за жителите и гостите на Монтана.
Кулинарният празник е част от двудневното Изложение на местни продукти, което се провежда в Монтана на 23 и 24 март в залите на Общински младежки дом – Монтана. Форумът е организиран от Министерството на земеделието със съдействието на Община Монтана и се очаква да присъстват представители на местните общности от цяла България.

Елате, за да опитате вкусните Кланик с Чипровско пиво, Стубленски Комбус и врачанска Ютика.

Заповядайте, за да видите как се готвят на живо традиционните местни ястия, да ги опитате и да си поговорите с техните майстори!
Да запазим заедно българската традиционна храна и ястия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *