Date/Time
Date(s) - 12.05.2024
11:00 - 16:00

Location
гр. Плевен, Площад "Възраждане"

Categories


Каним ви на вкусен Фестивал, на който ще готвим наживо вкусните традиционни гозби на Плевен и на цялата Плевенска област.

Кулинарен фестивал „Вкусни Плевенски гозби“ ще се проведе на 12 май 2024 г., неделя, от 11.00 до 16.00 ч. на Площад „Възраждане“ в Плевен (Централния площад) и представя богатството и майсторлъка на кулинарните майстори на общините от Плевенска област.
Седем плевенски селища и техните майстори на старите гозби ще представят своите кулинарни традиции и автентични гозби – с. Асеново, община Никопол“; с. Байкал, община Долна Митрополия; с. Брест, община Гулянци; с. Крушовене, община Долна Митрополия; с. Сухаче, община Червен бряг; с. Ясен, община Плевен; Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“, гр. Плевен и още  Очакваме и кулинари от гр. Левски и от община Белене.
Имаме невероятни и вкусни предложения към гостите на нашия Кулинарен фестивал: Пресол от риба, Качамак, Агнешка чорба по Ясенски, Яйца с лук по Ясенски, Боб яхния, Боб изтрит и „бобени листа“, Паприкаш с пушено месо и галушки, Тестени пържени „Райдуше“ или „Трески“, Овча яхния и много други …

Плевенска област е една от кулинарните съкровищници на България с нейните вкусни сборове, празници и фестивали, посветени на българските гозби.

Кулинарен фестивал „Вкусни Плевенски гозби“ се организира от Кулинарните фестивали на България и МИГ „Долна Митрополия – Долни Дъбник“, с любезната подкрепа на Община Плевен.
Очакваме ви!

2 коментара

  1. Здравейте как може да получим заявка за фолклорно участие за Плевеен

    1. Author

      Здравейте, нашият Кулинарен фестивал предвижда няколокло фолклорни изпълнения на хората от Плевенска област, които идват да готвят на него.

      До нас е сцената, на която ще се изявяват изпълнители за Празника на Плевен. Дайте ни повече подробности откъде сте, можем да съдействаме с организаторите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *