Date/Time
Date(s) - 21.07.2024
12:00 - 15:00

Location
Фермерски пазар ОБОРИЩЕ, София, Площад Гина Кунчева, до Паметника Левски

Categories


Филип Синапов е един от хората, които пазят и развиват българското и традициите в днешните трудни и често бездуховни времена.
Затова и ние решихме да му помогнем като организираме Празник с Кауза „Вкусните гозби и Чудните песни на Филип Синапов“. В подкрепа на неговото добро дело – на 21 юли 2024 г., неделя, от 12.00 ч., в гр. София, на Фермерски пазар ОБОРИЩЕ, който се организира от ХРАНКООП на Площад Гина Кунчева, до Паметника Левски.
Празник с Кауза "Вкусните гозби и Чудните песни на Филип Синапов". В подкрепа на неговото добро дело
Елате, за да се запознаете с Филип Синапов и неговите приятели, да чуете от великолепните му български народни песни, да вкусите от неговия Родопски качамак, който той ще приготви на място и да подкрепите неговото добро дело!

Всички приходи от Празника – ще бъдат дарени на Филип Синапов за неговото добро дело – довършването и развитиего на Фолклорна къща – музей „Гърнатскине конаци“.

Мечтата на Филип – която вече сбъдва – е да изгради своя Фолклорен музей „Гърнатскине конаци“, близо до Момчилград, в Родопите, в който да събира, показва и разказва за чудните родопски обичаи, традиции, и занаяти, да пее и преподава хубавата българска фолклорна музика, да приготвя вкусните гърнатски и родопски гозби, завещани от неговото семейство и прадеди.
И той го прави – Гърнатскине конаци са кипящ център на българските традиции и наследство – нека помогнем на Филип да го довърши!
Усмихнат, позитивен и любознателен – Филип е само на 26 години, но е фолклорен изпълнител, владее и практикува няколко стари български занаята, предава своите знания и истории за родопската и българската битност на децата.
И най-важното споделя – всичко което знае, умее и има.
Очакваме ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *