Date/Time
Date(s) - 15.09.2019
11:00 - 17:00

Location
Княжеска градина, София

Categories


3-то издание на Фестивала на розовия домат в София ще се проведе на 15 септември, неделя, от 11 часа в Княжеската градина, срещу сградата на Софийски университет.

Защо точно български розов домат!?

За трета поредна година МЕТРО събира на едно място производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария.

Третото издание на фестивала ще ви предложи възможността да опитате уникални доматени ястия, подготвени от най-добрите софийски готвачи и ресторанти! На място за вас ще готвят ресторантите Космос и Андре, популярните шеф готвачи Георги Бойковски и Джун Йошида, както и екип от млади звездни таланти от софийския Chefs Club.

Фермерският пазар по време на Фестивала ще представи най-добрите производители на розови домати, участващи в програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“, а също така производители на сладкия реселешки лук и уникалния смилянски боб, на невероятни български фермерски сирена!

Участвайте в приготовлението на 1 тон лютеница, заедно с майсторите от академия „Кулинарен историк“, водени от Ангел Ангелов! Опитайте от фантастичните телешки гюзлеми на „Дивата ферма“ и техните незабравими меса и суджуци! Вкусете от ястията, които готвачите от МЕТРО Академия ще приготвят за вас!

Вижте уникалното надиграване между десетки фолклорни танцови групи, победители в конкурса „Хоро се вие извива“, както и страхотните изпълнения на духовия оркестър „Виво Монтана“.

Спрете в работилницата на организация „Нулев отпадък“, за да се включите в правенето на домашна паста за зъби и се научете как да превърнете стари тениски в торби за пазаруване!

Вземете своите близки, приятели и семейство!

Добавете розов цвят и весело неделно и все още лятно настроение!

Повече информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *