Date/Time
Date(s) - 24.08.2019 - 25.08.2019
10:00

Location
с. Джулюница

Categories


Джулюница за 11-ти път организира уникална, пъстра  и вкусна кулинарна надпревара. Фестивалът се провежда ежегодно всяка последна събота от м. Август, като в  събитието участват десетки майстори на традиционната българска кухня.

В състезателните категории за най-вкусна гозба, за оригинална рецепта, за ястие по автентична рецепта, за най-добър десерт по стара рецепта, за Етно визия на щанд и „Баш майстор на фестивала“ участваха около 217 ястия и гозби приготвени по стари рецепти от „тефтерите на баба“

На място се вари  и традиционната домашна лютеница, от която всеки може да опита. За доброто настроение на гости, участници и посетители тече богата фолклорна програма с много хора и песни. Освен вкусни ястия, почитателите на празника могат да се насладят и на красивите творения на карвингистите, които в специален щанд показаха своите умения. Карвинг-майсторите изработиха причудливи фигури от плодове и зеленчуци пред погледите на посетителите. След оценката на професионално жури , призьори в категориите са „Забулена кавърма“,  „Сладкиш от царевично брашно“, „Манатарки със зеленчуци“ и „Харманска манджа“, както и много други поощрителни награди.

По традиция домакините -организатори на фестивала „Пъстра трапеза НЧ“пробуждане-1896“ с. Джулюница връчват българска погача  и наниз от джулюнска люта шипка на основателя на фестивала шеф Пеньо Иванов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *