Date/Time
Date(s) - 07.09.2024
11:00 - 21:00

Location
На Поляните край с. Осойца, местност Бабакевица

Categories


На 7 септември в м. Бабакевица край с. Осойца ще се проведе Първият фолклорен фестивал „Корени и гранки“. Той се организира от група съмишленици заедно с Народно читалище „Никола К. Савов“ – село Осойца и кметство Осойца, а целта му е завръщане към корените, богатствата и магията на родния фолклор, да се съхрани и популяризира културното наследство и обредност на българския народ.

Фолклорен фестивал "Корени и гранки" 2024 в с. Осойца

Разположено на 40 км. от гр. София в южните поли на Стара планина, с. Осойца е заобиколено от прекрасни местности и невероятни гледки, от сутрин до вечер е огряно от животворните лъчи на слънцето. Местността Бабакевица се намира на 2 км. от селото и е поляна заобиколена от горски масив.

Ще има богата фолклорна програма. Предвиден е битов кът, където желаещите могат да се снимат. Ще има вкусни български гозби, семейни игри, забавления за деца, работилници за възрастни, демонстрации на занаяти, фото изложба на български народни носии, етнографска изложба, пресъздаване на български традиции, където всеки ще има възможност да се докосне до живота, бита и уюта на нашите предци.

Организаторите призовават гостите да отидат облечени в народни носии, за да се изпъстри горската поляна с ярки багри и шевици и там на сред гората хората да се пренесат заедно в едно друго време.

Подготвя се и възстановка за българска сватба по специален сценарий.

Организаторите не предвиждат да се използват маси и столове. Всички гости е необходимо да си носят одеала, черги и подобни за настаняване на земята.

Фолклорен фестивал "Корени и гранки" в с. Осойца

Facebook събитие

Повече информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *