Осми фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство на Тракия” ще се проведе на 7 септември в Ивайловград

Събитието събра стотици посетители и гости от цяла България и Европа.

Посетителите могат да опитат от множеството вкусни гозби, тестени изделия, сочни смокини, фурми и нарове, характерни за региона, мед, вино, сладка, билки и подправки, както и изключително вкусния ивайловградски тахан.

Едновременно с кулинарния фестивал приложници, художници и майстори на стари занаяти ще демонстрират своите умения и знания пред очите на посетителите.

Пресъздаване на местни обичаи, ястие по кулинарни тракийски рецепти, автентични носии от региона, много народни танцьори и певици – както местни, така и гости, демонстрация на местни занаяти – от производството на тахан до кетчуп по местна рецепта.

За осма поредна година в гр. Ивайловград ще се проведе Фестивал на традиционните храни, поминък и занаяти „Кулинарното наследство на Тракия”.

Предлага ви се страхотна възможност за развлечение и разнообразие, докосване до традиционният бит, култура и кухня на Тракия.

Организатори на Фестивала са Народно читалище “Пробуда 1914”-Ивайловград, община Ивайловград и инициативен комитет и събитието е под патронажа на кмета на Диана Овчарова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *