Очаквайте Sofia Restaurant Week едновременно в София, Пловдив и Варна от 21 до 29 септември

Най-добрите ресторанти в София, Пловдив и Варна са включени в есенната селекция на най-успешния български Фестивал на ресторантите

Sofia Restaurant Week за първи път излиза извън пределите на столицата, за да предложи на любителите на качествените ресторанти кулинарно преживяване на три различни места в България – Пловдив, Варна и разбира се София.

Седмото издание на Фестивала на ресторантите се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в над 52 ресторанта в столицата на България – София, в Европейската столица на културата – Пловдив и в морската ни столица – Варна. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня и неустоимата фестивална атмосфера авторски и вкусни менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието.

Varna Restaurant Week 2019

Велурено парфе от портокалов шоколад, черен шоколадов ганаш и хрупкав бисквит в Ресторант Marche – Варна

За фиксирана цена от 30 лв. за куверт ще получите възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите на отделните ресторанти са подготвили единствено и само за фестивалните дни. Изисканите ястия ще бъдат успешно подкрепени от специалната винена селекция на Bibendum на преференциална цена за Restaurant Week от 12 вина с различен произход, цвят и вкус. Всеки от ресторантите ще предложи на участниците във Фестивала най-доброто вино за своите ястия.

Резервация за всеки един от ресторантите, участващи във Фестивала, ще може да бъде направена от 11 септември на www.restaurantweek.bg, като за верните фенове на събитието, участвали в предишни негови издания, възможността за избор ще бъде отворена още на 9 септември.

Вкусно предложение от Ресторант МОМА

Вкусно предложение от Ресторант МОМА

От Mastercard дават уникалната възможност да гарантирате предварително своята резервация като платите куверта си с тяхна карта, както и да спечелите награди и комплименти по време на кулинарното преживяване.

Целта на Restaurant Week е да предложи на любителите на добрата и вкусна храна възможност в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите ресторанти в България. Всеки един от участниците може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите ресторанти на Фестивала.

Plovdiv Restaurant Week 2019

Вкусно предложение от Ресторант Таланти

Амбицията на организаторите на Фестивала от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg са да покажат майсторството и многообразието на родните шеф-готвачи и ресторанти, както и да работят за възпитаването на добрия гурме вкус.

Кои са участващите ресторанти!?

В Restaurant Week участват най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в България. В това издание на Фестивала може да откриете 26 ресторанта в София, 11 ресторанта в Пловдив и 15 ресторанта във Варна, като скоро техните специални менюта ще бъдат на www.restaurantweek.bg.

Ресторантите в София:

Ако държите на кулинарната традиция и доказаното през годините качество, ние ви предлагаме да посетите емблематичния ресторант със средиземноморски вкусове Къщата с часовника, неповторимите със своите кулинарни импровизации Таланти, както и ресторанта на шеф Манчев – Кактус Лозенец.

Модерна кухня със зашеметяващи импровизации ще откриете в La Casa и Corso, и сме сигурни че ще искате да се върнете там отново и отново.

Авторската кулинария е застъпена в Social Cafe Signature, а ако искате да мотивирате вкусовите си сетива – отидете в Tenebris, където ще се храните в „пълен мрак“.

Екзотичната и чуждестранна кухня са приоритет в индийския ресторант Тадж Махал, в индонезийския Raja Bali, в арменския Egur Egur, в азиатския КОТО и в италианските Adella и Trattoria la Bicicleta.

Съвременният прочит на българската кулинарна традиция ще откриете в MOMА и Tire-Bouchon. В Urban Table ще се насладите на ястия от био продукти в парка.

Интернационалната и европейска кухня е сред предложенията на ресторантите Floret, Boho, Ventana food.wine.garden, Пънчетата, Vintage Garden, All Seasons и Nebo.

И да не забравяме неизменния фаворит от последните кулинарни фестивала – ASCUA с неговите стекове и риба на жар.

Ентусиазираният екип на ресторант „Добра година“ прави дебют в Sofia Restaurant Week с храна за душата и щипка авангардизъм, а виненият бар Graphite предлага креативно меню и качествени вина.

Кулинарните места в Пловдив:

Домашна авторска кухня в Капана ще откриете във Vertigo, а ако сте любители на европейската кулинария – отидете в Amsterdam, Central или Note de Vino. Добре приготвени стекове са ви приготвили в Torro Grande, а суши и бургери – в Torro Boulevard. Ирландски ястия и бира ще ви предложат в Irish Pub Judge O’Neill’s.

Интернационалната кухня е чудесно застъпена в Raya, Emotion, Atlas и Raffy.

Морската кухня на Варна:

На морето и особено есен се яде риба – независимо дали е черноморска, средиземноморска, речна или океанска – Варна е мястото, където ще я приготвят с майсторлък и финес. Разбира се, че тук изборът от ресторанти с рибно меню е най-голям. Посетете Мидена къща, НЕМО Морска гара, RAPPONGI, OLEA BM, Mr. Baba или Parmy.

Европейската кухня е представена от KARE Meet & Eat, Marche, КЛУБ НА ДОКЕРА, Red Canape, Ресторант 59 и Villa Mare. Специално за любителите на италианския вкус препоръчваме La Pastaria, средиземноморската кухня е в El Kapan, а испанската и американска кухня ще намерите в Massa Kitchen.

Всички ресторанти, участващи в селекцията на Restaurant Week ще откриете скоро на www.restaurantweek.bg.

Restaurant Week в София, Пловдив и Варна се организира от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg с подкрепата на Mastercard и Bibendum.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *