Date/Time
Date(s) - 21.09.2019 - 29.09.2019
All Day

Location
15 отлични ресторанта във Варна

Categories


Водещите ресторанти на Варна предлагат неповторимо кулинарно изживяване по време на Restaurant Week от 21 до 29 септември

  • За първи път Sofia Restaurant Week излиза извън София – в Пловдив и Варна
  • Най-добрите ресторанти в София, Пловдив и Варна са включени в есенната селекция на най-успешния български Фестивал на ресторантите

Sofia Restaurant Week за първи път излиза извън пределите на столицата, за да предложи на любителите на качествените ресторанти кулинарно преживяване на три различни места в България – Пловдив, Варна и разбира се София.

Varna Restaurant Week 2019

Велурено парфе от портокалов шоколад, черен шоколадов ганаш и хрупкав бисквит в Ресторант Marche – Варна

Седмото издание на Фестивала на ресторантите се завръща за новото си есенно издание с още по-интересни предложения за кулинарно преживяване в 15 ресторанта в морската столица на България – Варна, както и в над 37 ресторанта в София и Пловдив. Водещи шеф-готвачи са подготвили за почитателите на качествената кухня и неустоимата фестивална атмосфера авторски и вкусни менюта с ястия, които ще срещнете само по време на събитието.

За фиксирана цена от 30 лв. за куверт ще получите възможност да изберете от две тристепенни менюта, които шеф-готвачите на отделните ресторанти са подготвили единствено и само за фестивалните дни. Изисканите ястия ще бъдат успешно подкрепени от специалната винена селекция на Bibendum на преференциална цена за Restaurant Week от 12 вина с различен произход, цвят и вкус. Всеки от ресторантите ще предложи на участниците във Фестивала най-доброто вино за своите ястия.

Резервация за всеки един от ресторантите, участващи във Фестивала, ще може да бъде направена от 11 септември на www.restaurantweek.bg, като за верните фенове на събитието, участвали в предишни негови издания, възможността за избор ще бъде отворена още на 9 септември.

От Mastercard дават уникалната възможност да гарантирате предварително своята резервация като платите куверта си с тяхна карта, както и да спечелите награди и комплименти по време на кулинарното преживяване.

Целта на Restaurant Week е да предложи на любителите на добрата и вкусна храна възможност в рамките на 9 дни да опитат различни и уникални ястия в най-добрите ресторанти в България. Всеки един от участниците може да остави своето мнение и препоръка и да участва в избора на най-добрите ресторанти на Фестивала.

Амбицията на организаторите на Фестивала от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg са да покажат майсторството и многообразието на родните шеф-готвачи и ресторанти, както и да работят за възпитаването на добрия гурме вкус.

Кои са участващите ресторанти!?

В Restaurant Week участват най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в България. В това издание на Фестивала може да откриете 26 ресторанта в София, 11 ресторанта в Пловдив и 15 ресторанта във Варна, като скоро ще откриете техните специални менюта на www.restaurantweek.bg.

Морската кухня на Варна:

На морето и особено есен се яде риба – независимо дали е черноморска, средиземноморска, речна или океанска – Варна е мястото, където ще я приготвят с майсторлък и финес. Разбира се, че тук изборът от ресторанти с рибно меню е най-голям. Посетете Мидена къща, НЕМО Морска гара, Рапонги, OLEA BM, Mr. Baba или Parmy.

Европейската кухня е представена от KARE Meet & Eat, Marche, КЛУБ НА ДОКЕРА, Red Canape, Ресторант 59 и Villa Mare. Специално за любителите на италианския вкус препоръчваме La Pastaria, средиземноморската кухня е в El Kapan, а испанската и американска кухня ще намерите в Massa Kitchen.

Всички ресторанти, участващи в селекцията на Restaurant Week ще откриете скоро на www.restaurantweek.bg.

Restaurant Week в София, Пловдив и Варна се организира от Ресторант Уийк и Zavedenia.bg с подкрепата на Mastercard и Bibendum.

Повече информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *