Date/Time
Date(s) - 21.06.2022
10:00 - 12:00

Location
гр. София, жк. Надежда 4, ул. "Христо Силянов" и ул. "Търговска", Пазар "Оряхово"

Categories


Смилянци ще готвят прословутия си фасул наживо на Откриването на Фермерски пазар „ОРЯХОВО“ в столичния район Надежда!
Снежана Кичукова, кулинар от с. Смилян

Банко Кичуков, производител на фасул от с. Смилян
Смилянските кулинарни майстори Снежана и Банко Кичукови ще сготвят 300 порции от вкусния родопски специалитет Смилянски фасул на 21 юни (вторник)!
Откриването на новия Фермерски пазар „ОРЯХОВО“ в Район Надежда, Столична община обещава да се превърне и в незабравимо кулинарно преживяване. Освен че посетителите ще открият многообразие от чисти и здравословни храни, предлагани директно от производителя, на първото издание на Фермерския пазар ще се готви наживо и чорба от прочутия Смилянски фасул, а първите 300 посетителя ще успеят да похапнат безплатно от нея.
Смилянците Снежана и Банко Кичукови от години работят за популяризиране и утвърждаване на местната забележителност – Смилянския фасул, който е със запазена словна марка „Смилянски“ и специален графичен знак и етикет, който гарантира качеството на продукта и защитава правата на производителите, членове на земеделската кооперация в Смилян. Банко Кичуков е производител на смилянски фасул и председател на Сдружението на производители на смилянски фасул. Съпругата му Снежана е майстор кулинар на традиционните родопски ястия.
Очакваме ви на 21 юни, вторник, от 10.00 ч. на Откриването на Фермерски пазар „ОРЯХОВО“.
Facebook събитие „Кулинарен празник „Смилянци готвят прочутия си фасул в София“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *