Date/Time
Date(s) - 31.08.2019
17:00 - 20:00

Location
Градски площад, Левски

Categories


Община Левски организира разнообразна програма по време на традиционния панаир в град Левски. На 31 август (събота) е Първият фестивал на пълнената чушка, който ще събере майстори на традиционното ястие от близо и далеч от 17.00 ч. в парка пред сградата на Общината. Той ще премине под патронажа на кмета на общината Любка Александрова.

„В град Левски още от съществуването му като селище, от бабите и от майките си знаем, че всяка уважаваща себе си домакиня пълни червени чушки за панаира на селището, който от 100 години посреща гости, близки и приятели“, разказва Любка Александрова. Община Левски решава да съхрани тази традиция, кулинарното наследство на българина, и да го превърне в празник, като освен в домовете, го изнесе и в центъра на града – в парка до общината.

Целта е Кулинарният фестивал „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция“ да се превърне в емблема на региона и възможност да се привлекат повече гости и туристи.

Председател на журито ще бъде Катето Евро. Ще има състезания в две категории – „Най-автентична рецепта за пълнена чушка“, и „Най-уникална рецепта“. Наградите са бижута във формата на Златна, Сребърна и Бронзова чушка. За всички гости ще има вкусни пълнени чушки и след дегустация те ще могат да определят своите фаворити.

Над 25 са заявките за участие. Конкурс, интересни състезания за малки и големи, музика и забавления ще радват домакините и гостите на празника. Вкусните ястия от здравословната българска кухня да бъдат оценени и от повече млади хора е целта на фестивала. Жури ще оценява майсторството на кулинарите, а победителите ще получат бижута във формата на чушки, изработени от бижутера Константин Костов. Вечерта подарък за гостите на панаира ще бъде концертът на фамилия „Тоника“ с Ралица Ангелова, която е родена в град Левски. Началото е от 20 ч.

На 29 август (четвъртък) от 20.00 ч. с концерт на хип-хоп изпълнителя Ицо Хазарта и награждаване на най-добре представилите се в играта „Сливи за смет“ ще бъде закрит проектът „Зелено училище“. На следващия ден от 20 ч. е концертът на група „Диана Експрес“ и на рок група „Изида“. На 1 септември (неделя) от 20.00 ч. следва концерт на фолк изпълнители на откритата сцена пред Общината.

Повече информация от АРЕНАМЕДИА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *