Кулинарен Фест „Гозбите на Добруджа“ ще се проведе на 12 октомври в с. Сребърна

На 12 октомври 2019 г., събота, в с. Сребърна, общ. Силистра се организира Кулинарен Фест „Гозбите на Добруджа“ от Община Силистра, кметство с. Сребърна и НЧ „Възраждане – 1940”

Кулинарното събитие ще се проведе под патронажа на Кмета на град СИЛИСТРА и е включено в културната програма на Община СИЛИСТРА.

В атрактивното кулинарно събитие могат да вземат участие читалища от цяла Добруджа, пенсионерски клубове, неформални групи и индивидуални участници.

Отличените участници ще бъдат наградени с грамоти и предметни награди.

Желателно е читалищните групи да вземат участие във фолклорната програма на откритата за целта сцена. Те няма да бъдат оценявани, а ще допринесат за общото настроение на празника. Няма ограничение във времето.

Препоръчително е участниците да бъдат облечени в традиционни добруджански облекла.

ПРОГРАМАТА на фестивала в с. Сребърна, общ. Силистра включва:

1. КОНКУРС НА ДОРУДЖАНСКИ ЯСТИЯ
2. КОНКУРС за ЕТНО ВИЗИЯ на щанд
3. ТВОРЧЕСКИ РАБОТИЛНИЦИ – детска готварска работилница
4. ФОЛКЛОРНА ПРОГРАМА – танцови и певчески изпълнения

Каним всички читалищни групи от различни населени места в Добруджа, област Силистра, да се присъединят към предстоящото издание на КУЛИНАРНИЯ ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА”, като се включат с домашно приготвени ястия, характерни за региона, в който живеят.

Село Сребърна /13 октомври 2018/  Кулинарен фестивал „Гозбите на Добруджа“ се провежда в силистренското село Сребърна. Пресфото-БТА снимка:Пеню Николов (ЕД)

Задължително е следното условие за участие в КУЛИНАРНИЯ ФЕСТИВАЛ „ГОЗБИТЕ НА ДОБРУДЖА”:всеки участник да се представи с домашно приготвено ястие, поднесено в глинено гърне, чувен или тава . Ястията ще се оценяват в категории- супи, основни ястия и десерти .

Записването за участие става чрез попълване на приложения формуляр за участие.

Изпратете формуляра на хартиен носител по пощата или
на e-mail :eleonora7207@abv.bg
Адрес:
с. Сребърна
Общ.Силистра
НЧ „Възраждане-1940

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *