Боб по радуилски и Чушка-пръжка готвят наживо в Самоков на Кулинарен празник на 16 юли

В чудната Туристическа градина на Самоков, Кулинарните фестивали на България отново ще готвят на открито и наживо заедно с местните майстори на традиционни ястия!

Заповядайте на Кулинарна работилница на открито на LAGÒ FEST 2022, за да опитате и видите как се приготвя наживо вкусния и прочут Радуилски боб с майстор бай Христо, потомствен радуилец и естет, и разбира се самоковската апетитна забележителност – Чушка-пръжка, със сланинка, шарено месце и чушка, с кулинарния повелител Генади🙂

Прословутият радуилски боб се гледа от памтивека, но за него се знае още от края на 1892 г, когато по време на първия Пловдивски панаир качествата му са били оценени с грамота и патент от цар Фердинанд. Радуилският боб. Местният Радуилски микроклимат и усърдието на местните хора го правят незаменим и несравнимо вкусен!

Чушка-пръжка е местната кулинарна забележителност на цяла Самоковска околия, чак до Долна баня! Тайната на апетитното шишче се крие в подправките, скарата и умелата ръка на майстора …

Очакваме ви на 16 юли 2022 г., събота, от 16.00 до късна доба, за да се потопим в дебрите на вкусната Радуилска и Самоковска кухня и да запазим българските традиции!

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *