Вторият Фестивал на рибената чорба в Бяла Черква ще бъде на 25 юни

На 25-ти юни, край живописния бряг на река Росица, но този път на стадион „Цанко Церковски“, Бяла черква за втори път ще домакинства Фестивала на рибената чорба.

Ще се готви, ще се хапва и ще се вдига весела врява!

  • Ще има състезание по риболов.
  • Ще ви почерпят с рибена чорба по местна рецепта.
  • Ще се проведе кулинарна надпревара за най-вкусна рибена чорба, рибни ястия и тематично декорирани десерти. В журито е поканена Цветелина Томиъм от MasterChef!
  • Участниците в Сцената на таланти ще внесат още цвят и ще повдигнат настроението с музикални, танцови и хумористични изпълнения.
  • Местни производители и занаятчии ще имат възможност да представят своята продукция, тъй като организаторите и Бяла Черква се гордее с тях и милее за техния просперитет.
  • Е, щом ще има хапване, музика и танци, няма как да мине и без пийване.

Първото издание на фестивала надмина очакванията – въпреки проливния дъжд се събраха многобройна весела дружина и бе повече от чудесно!
Тази година се очакват още повече участници и гости!

Специален гост ще е Деян Неделчев!

Любителите на вкусната рибена чорба ще открият местни рецепти, ще опитат вкусна рибена чорба и ще се запознаят с историята и традицията на кулинарното изкуство от гр. Бяла Черква.

В първото издание на Фестивала през 2021 г.:

„…освен състезание по риболов и демонстрация на майсторско приготвяне на рибена чорба по местна рецепта, на която гостите на фестивала успяха да се насладят, се проведе и кулинарна надпревара за най-вкусна рибена чорба, рибни ястия, че и сладкарски изделия.

В допълнение към музикалната програма, настроение и цвят внесоха и хумористичните стихове и изобразително изкуство, вдъхновено от темите за рибата и риболова.

Специално за фестивала, петте музея на историческото градче отвориха врати за свободно посещение от всички желаещи….“

Вижте какво се случи на първото издание на Фестивала през 2021 г. във видеото:

Местни производители и занаятчии тази година ще имат възможност да представят своята продукция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *