Кулинарен празник “Горнобанско кюфте с праз и Боб по радуилски” с майстор Генади ще се проведе на 21 октомври 2023 г., в столичния квартал Горна Баня

Ще ви представим една стара и позабравена гозба от миналото, характерна за селата от района на Горна Баня и Перник – Кюфте от свинско месо с праз, приготвено на скара от нашия майстор Генади. Той идва за Празника от самоковското село Радуил.

Към сочното и голямо Кюфте с праз ще добавим и Боб по радуилски, по рецепта предавана от поколение на поколение в с. Радуил, което е изключително популярно със своя неповторим боб и с прекрасния БобФЕСТ, който всеки септември представя десетки гозби с него от района.

Ще приготвим 300 порции от Кюфте с праз и Боб по радуилски, които с радост ще дадем на хората и гостите на квартал Горна Баня.

Ще има вкусна храна, музика и забавления!

И не на последно място да благодарим на нашия приятел Марин Лесев, най-любознателния колекционер на кулинарна литература в България от последните 160 години, който специално проучи и намери характерната гозба Кюфте с праз, която ще сготвим.

Кулинарен празник “Горнобанско кюфте с праз и Боб по радуилски” се организира от Кулинарните фестивали на България на 21 октомври. Ще започнем в 12.00 ч. и ще продължим до около 13.30 ч. или докато свърши вкусната храна  Но не се притеснявайте – музиката и забавлението ще продължат!

Благодарим за поканата да организираме Кулинарния празник в Горна Баня на Ангел Стефанов, кандидат за кмет на Район „Овча Купел“, от „Продължаваме промяната – Демократична България („Спаси София“)“ и настоящ кмет на Района.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *