Кулинарен празник „Шилешко с ориз от Юндола“ се провежда на 21 юли на Фермерски пазар ОРЯХОВО в София

Вкусните родопски ястия отново ще бъдат във фокуса на Кулинарния празник на Фермерски пазар ОРЯХОВО на 21 юли.

Месец след като открихме Фермерски пазар ОРЯХОВО с чуден Смилянски фасул, приготвен наживо от родопските кулинари Банко и Снежана Кичукови, този четвъртък ще се насладим на едно традиционно ястие от с. Юндола, близо до Велинград – Шилешко с ориз!

Кулинарен празник "Шилешко с ориз от Юндола" на Фермерски пазар ОРЯХОВО

От Юндола в София за нас ще дойде специално Фатиме, която ще сготви вкусната родопска гозба Шилешко с ориз, зеленчуци и местни подправки. Тези от вас, които са минавали с теснолинейката през най-високата ЖП гара в България – Аврамово, със сигурност са пробвали от нейните ястия в ресторант Щастливеца там.

Храната отново ще бъде раздавана безплатно като вкусен жест към нашите посетители и гости!

Елате, за да опитате храната на Родопите на 21 юли, от 11.00 до 12.00 ч. във Фермерски пазар ОРЯХОВО, на ъгъла на ул. Христо Силянов и ул. Търговска в столичния квартал Надежда 4.

Ще има гайдар, родопска музика и добро настроение.

Фермерски пазар ОРЯХОВО се превръща в предпочитано място за пазаруване на чисти и вкусни храни, на разумни цени, директно от производителя, на жителите на София. Той се провежда всеки четвъртък, а отскоро и в събота, на мястото на бившия Пазар на цветята в жк. Надежда 4.

Кулинарен празник „Шилешко с ориз от Юндола“ на Фермерски пазар ОРЯХОВО се организира от Кулинарните фестивали на България, с подкрепата на Пазари Север ЕАД и Район Надежда, Столична община!

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *