Празник на сламата 2019 в с. Мало Бучино предлага вкусна фермерска храна и забава на 6 октомври

Всяка година от 2014-а, в началото на есента harmonica organic foods събира хиляди хора на поляната в софийското село Мало Бучино, пред мандрата на harmonica, за да се отпразнуват края на още една земеделска година, на още една реколта.

По традиция празникът ще предложи много вкусна храна и напитки, сладолед, направен в мандрата, състезание по бягане и колоездене, музика, работилници и игри в сламата за малки и големи и още много щандове и активности, които ще продължат през целия неделен следобед до здрач. Гостите на празника ще могат да научат повече за harmonica, да посетят мандрата, да пазаруват, да обядват, да се забавляват и да прекарат един незабравим ден в живописното подножие на Люлин планина, в компанията на съмишленици.

Ето какво споделят организаторите:


„Събираме се заедно, за да се уверим във всекидневните избори, които всеки от нас прави, когато избира храната си. В harmonica винаги сме се стремили да сме част от тези, които се грижат за здравето, почвата, водата, въздуха, климата и дивата природа, а не от страната на унищожителното, фокусирано върху краткосрочни печалби, нездравословно и неустойчиво производство на храна.

Изборите тук са всекидневни, а не веднъж на четири години като кметските. И гласът на всеки от нас има огромно значение за бъдещите поколения.

Време е да сме ясни и категорични в тези избори. Защото залозите са все по-големи. И днес искаме да ви предложим избор, базиран на надеждата за по-добро бъдеще, вместо на страховете ни.

Един от изборите, които искаме да направим заедно е да намалим отпадъците по време на празника. Затова ви приканваме да носите своя посуда за многократна употреба (чинийка, купичка, чаша, прибори).

За тези, които са забравили, на място ще се имаме изцяло компостируема посуда.

Всички отпадъци ще събираме разделно, след което те ще бъдат компостирани и рециклирани. Надяваме се с общи усилия да направим Празника на сламата (почти) без отпадъци.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *