Смилянци готвят прочутия си фасул наживо в София на Кулинарен празник на 21 юни

Смилянци ще готвят прословутия си фасул наживо на Откриването на Фермерски пазар „ОРЯХОВО“ в столичния район Надежда!

Смилянските кулинарни майстори Снежана и Банко Кичукови ще сготвят 300 порции от вкусния родопски специалитет Смилянски фасул на 21 юни (вторник).

Снежана Кичукова, кулинар от с. Смилян
Банко Кичуков, производител на фасул от с. Смилян

Откриването на новия Фермерски пазар „ОРЯХОВО“ в Район Надежда, Столична община (жк. Надежда 4, ул. „Христо Силянов“ и ул. „Търговска“) обещава да се превърне и в незабравимо кулинарно преживяване.

Освен че посетителите ще открият многообразие от чисти и здравословни храни, предлагани директно от производителя, на първото издание на Фермерския пазар ще се готви наживо и чорба от прочутия Смилянски фасул, а първите 300 посетителя ще успеят да похапнат безплатно от нея.

Смилянците Снежана и Банко Кичукови от години работят за популяризиране и утвърждаване на местната забележителност – Смилянския фасул, който е със запазена словна марка „Смилянски“ и специален графичен знак и етикет, който гарантира качеството на продукта и защитава правата на производителите, членове на земеделската кооперация в Смилян. Банко Кичуков е производител на смилянски фасул и председател на Сдружението на производители на смилянски фасул. Съпругата му Снежана е майстор кулинар на традиционните родопски ястия.

Очакваме ви на 21 юни, вторник, от 10.00 ч. на Откриването на Фермерски пазар „ОРЯХОВО“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *