Фестивал „Вкусът на традициите“ 2024 организират в Момчилград на 9 април

Фестивал „Вкусът на традициите“ събира производители на чисти храни в Момчилград на 9 април 2024 г., вторник.

Колко ястия могат да бъдат направени от патешко яйце и защо хлябът, замесен с квас и потопен в родопски мед има невероятен вкус.

Това ще разберат посетителите на Фестивала на местните производители, организиран община Момчилград. Проявата е насрочена за 9 април (вторник) от 10.00 часа и е под надслов „Вкусът на традициите“.

Фестивал "Вкусът на традициите" в Момчилград

В нея местни производители ще демонстрират уникалните си храни и продукти. На щандовете посетителите ще могат да опитат мед и пчелни продукти, колбаси, различни сирена и кашкавали, патешки яйца, тахан, хляб с квас, вино и други. Производители ще представят ръчно изработени сапун, сувенири и други предмети. Идеята е да бъдат представени и популяризирани малки семейни ферми и предприятия от общината и района.

Фестивалът ще се състои непосредствено на мястото на новия градски пазар в Момчилград. Денят съвпада с традиционния пазарен ден – вторник.

Същият ден посетителите ще имат възможността да обходят обновения градски пазар, който е с ново и модерно оборудване, както и да се запознаят с множество местни производители, търговци и занаятчии.

Събитието ще бъде съпроводено от богата музикална програма с танци от местни състави.

Повече информация:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *