Date/Time
Date(s) - 23.11.2019
12:00 - 13:00

Location
Фермерски пазар ПЕНДАРА - Женския пазар

Categories


Тази събота Родопите ще гостуват на фермерски пазар Пендара, с рецептата, която всеки свързва с посещението си в планината на Орфей – Пататника. Специален гост на събитието е гайдарят Светльо Жилев, който ще ни зарадва с ритмите на родопската гайда!

Ще ви разкажем за традициите на родопската кухня и демонстрираме как се приготвя най-известното ястие от Родопите – пататника.

Една рецепта с много разновидности – колкото къщи има в Родопите, толкова и рецепти, но ние ще ви покажем как правят пататника в с. Широка лъка – на тиган, в с. Триград – в тавичка и в гр. Смолян – с точени кори.

Нашият гост, Светослав (Светльо) Жилев е активно действуващ гайдар и вокалист, изпълняващ родопски народни песни, с които е израснал, както и песни, от други краища на България, а също и джаз, рокендрол, келтски мотиви, класика.

В репертоара си, има и стотици инструментали, като по-голямата част от тях, са негови авторски. Плод на неговото творчество до този момент, са 5 албума, както и уникален филм – концерт заснет в пещери, и издаден през 2013 г.

Ето и едно негово изпълнение: https://www.youtube.com/watch?v=vZvJDaznkhs&feature=share&fbclid=IwAR3VlPq87Hxxo2BC3Lp7jQSMMEi1LDenZe0pslIAWGs2xplN6eqZynPPKY0

ЗАПОВЯДАЙТЕ!
Без такса!
Близо до ул. Кирил и Методий

Повече информация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *