Date/Time
Date(s) - 07.08.2019 - 11.08.2019
All Day

Location
Морска гара

Categories


Street Food & Art Festival „Кино и Храна“ ще се проведе в Бургас от 07 – 11.08.2019 г.

За пет дни, обновената пешеходна част на Пристанище Бургас ще се превърне в кулинарна и артистична арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи, фенове на вкусната храна. Всичко това ще бъде гарнирано с много кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и лятно кино.

„Идеята на фестивала е да комбинира различни изкуства през призмата на кулинарията. Артисти ще пеят, музиканти ще готвят, автори на книги ще демонстират на живо готварските си умения, ТВ лица ще се срещнат с почитателите си, най-доброто от световното кино, инспирирано от храната ще покажем в петте вечери.” – това споделя организаторът на фестивала Николай Тодоров.

Поканени са част от най-актуалните кулинарни блогъри в България, чиито имена ще съобщим съвсем скоро. Автори на книги за здравословно хранене също са част от гостите. Всеки един от участниците има свой кулинарен стил, но всички са обединени около идеята, че здравословната храна е неустоимо вкусна, интересна и полезна.

Тъй като кулинарната култура и изграждането на здравословни навици се възпитава в човек още от малък, специално внимание ще обърнем и на децата с редица детски кулинарни демонстрации и работилници. Погрижили сме се, както да се забавляват, така и да научат важни неща за културата на хранене!

И понеже градското пространство не може без музика, ще го озвучим с разнообразни концерти във вечерните часове. Очаквайте любими изпълнители да изсвирят и да изпеят своите хитове, а след това ще продължим подобаващо с кулинарен филм, прожектиран на голям екран под открито небе.

През цялото време във фестивалната зона ще работи и STREET FOOD MARKET. Най-добрите стрийт фууд майстори от цялата страна, ще готвят на живо и ще представят уникалните си рецепти на гладните посетители. Освен набиращите популярност авторски сандвичи и бургери, феновете на вкусната храна ще могат да опитат, различни интернационални кухни, а студената бира и и разхлаждащите коктейли ще бъдат естествено допълнение на менюто.

Фестивалът е безплатен, а всяка вечер ще завършва с тематично DJ парти.

ВАЖНО!!!

На 9 и 10 август на територията на Пристанище Бургас ще се проведе и първото издание на Spice Music Festival 2019. По време на музикалния фестивал, входът ще бъде само с билети до полунощ, след това ще е свободен.

ВАЖНО!!!

На 11 август, в рамките на STREET FOOD & ART FESTIVAL ще се проведе българското издание на European Street Food Awards. Входът е свободен.#eurosfa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *